Inventering och egna naglar.

Ja, nu har jag gjort min inventering också. Ska bara gå igenom lagret här hemma. Finns inte plats för allt på jobbet. Usch å fy, det är inge roligt. Att räkna ihop allt går ju snabbt, men att sen ta reda på priserna och räkna ut kostnaden är ingen hit.

Jag var iaf där och gjorde mina naglar idag. Tänkte först visa hur de ser ut när jag filat och gjort prep. Sitter lite material kvar och de ser bara allmänt matta ut. Men jag har rätt bra utgångsläge för att göra naglar på. Långa nagelbäddar och lagomt kurviga.


Idag använde jag en glitterfärg som faktiskt är svår att förklara. Som sagt så syns inte färgen riktigt på bild, men den är lite koppar/guld/rosa. Men det rosa syns inte alls i vissa ljus. Sen använde jag både rhinestones och de små kulorna jag fick hem. Både pärlemor och gammelrosa.

Så här blev resultatet.


Jag är nöjd!


/Linda, Nail Art Studio

Tillbaka efter julen.

Igår tog jag bara bild på en kund. Hon som gjorde en röd nagel och resten vita sist. Igår ville hon ha silver på alla.



M hade inte varit hos mej på 6v! Också har hon varit utomlands två av dessa, på Bali. Fuskigt! :-)
Även hon är en fd. nagelbitare. Vi sa just det idag, att det är helt otroligt vad materialt kan hjälpa folk.

Hon ville ha en mix av mina nya glitter. Rosa och lila, också lite silver.

Det är jättesvårt att få fram alla nyanser riktigt.

Sen gjorde jag om dessa, om ni minns. 5v är de, och ganska så slitna. :-)


Där blev det också den nya rosa, men vi blandade i en annan ljusrosa också med små paöjetter i, och även lite silver. Plus flakes.


Gillar denna design. Ska nog ha den själv när jag gör om mina i morgon. Fast ska nog lägga små pärlor istället för flakes. Rosa och pärlemor. Det blir nog nice.

Nu ska vi starta en film. Knight and Day.
I morgon kommer det mer bilder.

/Linda, Nail Art Studio

Sista innan jul.

Japp. Idag jobbade jag sista dagen innan julafton. Men å andra sidan är det bara en dag dit. :-) Sen är jag tillbaka redan på måndag igen.


Tog bilder på A när hon kom idag. Fem veckor är dessa.

Och idag valde hon en lite mörkare färg.


I morgon väntar kalvsyltekok, saffransgrynkaka och skinka. Jag har även en del paket att slå in. Varför väntar man alltid till sista dagen med det?

/Linda, Nail Art Studio.

Dagens förlängning

Dagens förlängning blev med silverglitter. Passar både jul och nyår. Missade såklart förebilden. :-(


/Linda, Nail Art Studio

Nästa nagelförlängning.

Ja, som jag sa hade jag en till förlängning efter lunch. Det här var hennes naglar när hon kom.


Hon ville ha franskt med en glitter rand. Jag är väldigt nöjd med resultatet.



Kul med en annan form också.


/Linda, Nail Art Studio

En snabb lunch update.

Innan lunch hade jag en tjej som brukar bita på naglarna. Men när hon bokade tiden för några veckor sedan sa jag att det bästa är att låta bli dom så mycket man kan För då blir det bättre resultat. Och hon hade varit så duktig så.



Och sen när hon gick var de långa och fina.


Nu väntar snart en till förlängning. :-)

/Linda, Nail Art Studio

Måndag 101220

Herregud vilken dag.

Märta vaknade kl.06.00 och bara grät. Så jag fick göra mej i ordning med henne gråtandes i famnen. Sen upp å väcka P, som var tvungen att ta över när jag skulle klä mej. Ut till bilen som vägrade starta. Jaha, P ut och kolla. Jojo, batteriet var dött. Ok, då skulle jag ta P:s bil. Krångel med centrallåset, men upp gick dörren på passagerarsidan. Jag startade bilen och ställde in väskorna, lämnade dörren öppen och sprang för att skotta bort snövallen. Snabbt tillbaka till bilen som hade gått i baklås. Dörren hade glidit igen till halvstängt läge, låst, med mina saker, d.v.s. mobiler, bokningspärmar, växelkassa m.m. och dessutom satt nyckeln i och bilen var igång. Och till råga på allt har vi ingen reservnyckel. HEL---ES, J--LA, SKIT!
Ok, vad gör vi?
Ringde M som var min första kund, tack å lov. Hon skulle komma och hämta mej. Tuuuur. Men väskan då? Jo, P gav mej i uppdrag att ringa Häggen (bildemonteringen), för att kolla vilken ruta som var billigast. De hade en bakdörr för 250kr. Så då var det bara att ta en slägga och knacka rutan. Väskan hann jag få innan skjutsen kom. :-)

Ja, ni hör ju själva hur min morgon blev. Men tack å lov älskar jag mitt jobb. Så när vi väl var där kände jag mej lugn. Dagen har flytit på hur bra som helst och resulterade i två bilder. Hade egentligen fyra kunder, men med tidsbrist hann jag bara med bilder på två.


Härligt fuchsia/lila aktiga. (fading är poppis hos mina kunder)



Och även julrött står högt i kurs just nu. :-)


Ja, nu håller jag bara alla tummar och tår på att batteriet blivit ordentligt laddat idag, så att jag kommer iväg till jobbet i tid i morrn.

/Linda, Nail Art Studio

Granen är klädd.

Jag älskar att klä julgranen. I år blev inget som det brukar, men det blev bra ändå till slut. För det första köpte vi en kungsgran för tredje året i rad, men när vi kom hem och öppnade upp den såg den ut som skit. Ursäkta språket, men 500kr. Det är för dyrt!
Idag när vi ändå skulle in till jobbet åkte vi och bytte till en vanlig skogsgran. Vi fick börja med att ta bort de nedersta grenarna för att den var på tog för lång och sen fick vi även kapa toppen. :-)
Nästa problem uppstod vid montering av ljusen. Det var för långt mellan grenarna. Men som tur var hade mor min varit klok nog att förstå att vi nog kanske skulle behöva hennes långa slinga med små lampor. Så den fick det bli i år. Men det blev väldigt mysigt när det var klart. Eller hur?



I morgon väntar fyra kunder på fyllning av naglar. Och jag längtar efter att få inviga mitt nya bord. Kul ska det bli, både att få skapa lite naglar och att prova bordet.

/Linda, Nail Art Studio

Men nu så, nu är bordet klart.

Vi var in och gjorde det sista idag före lunch. Å nu så äntligen är det klart. Inga sladdar som hänger. Skönt!



Just ja!
Igår satt jag och beställde hem en massa glitter och färgade geléer. Och supersöta 3D rosor i olika färger som man fäster på naglarna. Nu är det bara att invänta leverans. Det ska bli så spännande när paketer kommer. 50 olika färger av glitter!!!
Det är inte fy skam det inte. :-)

/Linda, Nail Art Studio

Jag är riktigt förväntansfull nu.

Jag är riktigt förväntansfull nu. Idag var vi till jobbet och monterade ihop mitt nya bord. Eller, P monterade. Jag sa bara hur det skulle vara. :-)

In action.



Och här är det nästan klart. Två lampor och massa mer utrymme både på bordet och i lådorna.


Vi ska dock in imorrn igen och sätta fast alla sladdar som hänger. Så att de inte kommer synas så väl. Det blir en del när man har två uv lampor, en elfil, en ljuskälla och ett utsug och alla går på ström. Jag riktigt längtar tills jag har min första kund. Men det kommer jag ångra att jag sa när klockan ringer kl.06.20 på måndag.

/Linda, Nail Art Studio

Fredag 101217, kvällsupdate.

I.o.m att jag fick sjukdomsbortfall idag blir det två inlägg. Kunde ju inte låta bli att lägga in lite bilder när jag ändå hade lite tid över.
Nu har barnen somnat och jag har färgat brynen på både mej själv och mor min. Väldigt bra blev det idag. Skönt att ha det gjort. Nu är det bara lite benvax som saknas, sen är jag redo för jul. Lr, egentligen skulle jag behöva fixa naglarna före jul också, men jag vet faktiskt inte hur jag ska hinna. Får isf bli före nyår.

Nåja, lite bilder antar jag att ni vill se. För det är väl därför ni är här och läser va?
Lite dåligt med kommentarer bara. Skriv gärna vad ni tycker.

Kunden efter lunch ville ha julröda naglar. Som lack, fast i gel. Jag har gjort det förr också. Men tänkte även visa hur hon såg ut när hon kom. Fyra veckor sedan hon var hit. Tre av de veckorna har hon varit i Thailand. Avundsjuk? Jag? Nej, varför skulle jag vara det? :-)

Sen blev de röda.


Efter det fick jag lite fria händer, men med en önskan om rött. Vi hade lite tidsbrist då vi bokat tiden för tajt. Hon skulle på jobb. Men jag tycker att det blev super, med enkla medel. Vad tycker ni?



Jag har verkligen världens bästa kunder. De säger så snälla ord och ger mej så mycket tillbaka när jag sitter och jobbar.
Tack snälla ni, ni gör mej glad!

/Linda, Nail Art Studio

Bloggen låg nere igår.

Jag skulle vara duktig och lägga ut gårdagens bilder igår när jag nattat barnen, men ICKE. Då låg blogg.se nere. Så jag gör ett nytt försök idag.

Min kund ville ha en liten julblomma i rött, så då fick hon det.

Lagomt att bara gör på ringfingrarna om man fortfarande vill ha det klassiskt.


En annan kund ville inte ha franskt alls, utan naturella naglar med lite stripes.


Och idag på morgonen gjorde jag en uppdatering på A som var här för tre veckor sedan. Hon ville behålla sina julnaglar när hon skulle åka till Thailand över jul. Jag är inte ett dugg avundsjuk på henne, sa jag det? ;-)


Sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuga. Kunden jag skulle ha haft nu ligger hemma i magsjuka. Usch, fy å tvi för den sjukdomen.

Nu ska jag inhandla lite presentpåsar som vi kan lägga våra fina ljuslyktor och doftljus i.

Vi har förresten ett JULERBJUDANDE på de runda stora lyktorna. 130kr (ord pris 160kr)

/Linda, Nail Art Studio 

Dagens

Ja, så var det då lite dagsfärska bilder. Tog på två av mina kunder idag. Först en klassisk fransk. Det är ju väldigt fräscht det med.



Sista kunden jag hade idag blev plötsligt lite modig (hon brukar alltid ha franskt hon med) och valde rosa/guld glitterfading.


Nu ska jag försöka hinna ta det lite lugnt innan jag måste kvälla. Jobb hela dagen i morgon med. Riktigt högtryck såhär före jul och nyår. Me like!!!

/Linda, Nail Art Studio

Presentkort

Passa på att ge bort ett presentkort till någon du tycker om. Här hos mej kan ni välja på att ge bort en summa lr en behandling skrivet i presentkortet.


/Linda, Nail Art Studio

Bordet. :-)

P kom upp med bordet. Kolla så fint. Lr, det kommer bli fint. Med ny hurts och två ben och ett utsug i mitten. :-)

/Linda, Nail Art Studio

Tisdag 101214

Åh vad jag längtar nu. :-)
Min sambo har äntligen sågat till formen på mitt nya nagelbord. Vi har verkligen inte haft särskilt mycket tid och speciellt inte när den enda lediga tiden går till att spika upp panelskivor på alla hallens väggar, från golv till tak. Men äntligen är det på gång. Så i helgen när vi är lediga tillsammans ska det skjutsas in på jobbet och monteras ihop. Jag är som ett barn på julafton. :-D
Och dessutom kommer min andra uv lampa i morgon lr på torsdag. Så då kommer jag att ha en för varje hand. DET gott folk, kommer bli great! Inge mer trängas i samma lampa, och dessutom får jag bättre koll på tiden. :-)

Jag har inga bilder att bjuda på idag, tyvärr. Men nu har jag några tuffa jobbdagar framför mej, så då lovar jag att jag ska ta lite kort och visa er.

/Linda, Nail Art Studio

Måndag 101213

Idag gjorde jag hål i öronen på en 6½ årig tjej. Å hon var sååå duktig. Bara ett:
-Aj, det svider lite.
Sen inget mer. Utan hon tog snällt det andra hålet. Det är så det ska vara. Ingen smäll som skrämmer och inga tjocka stift som gör ont. Bara ett litet, litet klick och ibland lite sveda av desinfektionen man tvättar örat med innan. Å hon blev så fin med sina små rosa/vita blommor.
Jag tog ingen bild idag. Tänkte att det var mycket nog för henne bara att göra själva hålen, så jag frågande inte. Men hon verkade nöjd när hon gick därifrån.

Jag har tagit kort på min nya stora, sköna manikyrkudde. Den är super. Hög och avlastande.


Jag har även fått in lite mer dekorationer.
Färgade små kulor och flakes. Jag bara längtar tills jag får börja använda dom. Visst är dom fina?


/Linda, Nail Art Studio.


Stiletto naglar

Om jag kunde lova skulle jag lova att jag INTE kommer att göra dessa naglar. Men då jag vet vad jag sa till min pappa, Jan om att aldrig använda utsvängda jeans när jag såg ett foto på honom från 70-talet är jag tvungen att aldrig mer säga aldrig. :-) Med 90-talet kom ju bootcut jeansen. Same shit, different name, så att säga. Pappa hade rätt!
Åter till ämnet. De s.k. stilettonaglarna har blivit värsta trenden i USA, och har även nått Stockholm, och säkert en hel del andra städer. Jag vet inte jag, men känner att dessa mer klassas som vapen än naglar. MEN, som jag sa. Man ska ALDRIG säga aldrig.




Kom igen nu och ge mej en kommentar. De är riktigt fint dekorerade, det håller jag med om. Och jag valde dessa för att ni skulle se hur ett par riktigt fina stilettos ser ut. Från nagelforum.se

/Linda, Nail Art Studio

forts. 101210

Ja, nu kommer de utlovade bilderna.

Min kund A hade gjort naglar till en maskerad med Dubai tema förra ggn. Blev fina med guld/bronz. På bilden har jag dock hunnit ta ner dom på längden, då jag inte riktigt hade hjärnan med mej som jag trodde. :-)

Idag blev hon lite "mesig" som hon själv sa och gjorde vita med lite snöshimmer. Fint och samtidigt klassiskt om ni frågar mej, men jag gillar ju glitter och dekoration mer.


Sen hade jag hennes vän son tyckte det blev så fint att hon ville göra likadant. När hon kom hade hon lekt snickare och slagit av ena nageln med en hammare. :-)

Hon har också haft vanan att klösa sina naglar om jag inte minns fel. Lr var hon bitare? Jag minns inte riktigt, men korta nagelbäddar har hon iaf, som jag trollade bort bra med min speciella gel som gömmer.


Nu, IDOLFINAL!!!

/Linda, Nail Art Studio

Fredag 101210

Dålig uppdatering ett tag nu. Igår hade jag en ny kund som visade sej vara en riktig nagelbitare. Å då pratar vi om enbart halva nageln kvar. Max 0,5cm kvar av nageln. Och jag, min NÖT, missade att ta bild före. Så då var det liksom ingen idé att ta efter heller. För då missar man hela poängen med förvandlingen. Sååå himla typiskt mej. :-(
Idag ska jag verkligen försöka ta bild på naglarna på kunderna som kommer. Både före och efterbilder. men idag är det bara återbesöksnaglar. Ska bli skoj å se vad jag ska få göra idag. Brukar alltid bli något skoj när A entrar salongen. :-)

Börjar iaf dagen med att vabba halva dagen, sen får pappa P ta över och sen byts vi av igen när hans kvällsjobb väntar. Ingen rast ingen ro. Återkommer med bilder lite senare iaf. Om inte min hjärna sviker igen och kameran blir liggande kvar i väskan.

/Linda, Nail Art Studio

Måndag 101206

Vaknade med nackspärr idag. Inge kul. Men jobbet väntade iaf. Hade väldigt kul med min kund, så jag glömde nästan bort min ömmande nacke. Härligt att få sej ett gott skratt en måndag förmiddag. Får vi hoppas att resten av veckan också blir bra.

Hon hade önskat sej svart dekoration. Så jag hade beställt hem speciellt till henne. Blev bra tycker jag. Och kunden var nöjd. :-) Måste även få tillägga att denna kund också varit nagelbitare. Helt otroligt vad fint det kan bli om man verkligen vill. Hon har bra grund, så på henne går de knappt att se skadorna det orsakat nageln och dess form.



/Linda, Nail Art Studio

Min arbetsplats

Har mest gjort de klassiska franska nu. Och dom har ni ju sett hur de ser ut. Därför tänkte jag att jag skulle visa er någon bild på hur det ser ur här, där jag jobbar.
Välkommen in. Ta gärna en kopp kaffe lr te.

Mitt nagelbord.

Lite doftljus och produkthylla.


/Linda, Nail Art Studio
RSS 2.0