Fredag 110128

Ja, då har man jobbar veckans sista dag då. Jag har haft fullt upp hela veckan, och även fast att jag verkligen älskar jobbet mitt är det skönt med två dagars ledighet. Dessutom är P ledig i helgen. Och då är det ännu bättre. Skönt att vara två med barnen.


Hade en klassisk fransk kund idag på förmiddagen. Hennes naglar är underbara att jobba med. Handen överhuvudtaget. Smäckra finrar och böjda fina naglar.
Först såg de ut så här:

Och sen tog vi ner dom på längden och la nytt fräscht material.

De flesta bilder här i bloggen är dekoreringar av något slag. Men jag har en hel del vanliga franska också. Men det är kul att fler och fler vågar testa lite färg och glitter. :-)

Det gör A & A. Bästa vänner, om ni minns?
Dom var tillbaka idag. Tre veckor sedan sist. De har haft lite tätare återbesök då A nr.2 varit klösare. Det är alltid svårare att få det att sitta med kort och påverkad nagelbädd. Men idag hade nästan alla hennes egna naglar vuxit ut så pass att det bara var att förstärka hennes egna.

Så här gjorde hon idag.

Den är så fin denna rosa nyans.

Den andra A såg ut så här när hon kom.


Och så här när vi var klara.


Också den kommande följetongen. :-)
Bästa Vänner bilden.


Nu ska jag installera min nya mobil. Tjohooo!!!


/Linda, Nail Art Studio.

Torsdag 110127

Idag har jag varit dålig med kameran (igen). Men jag tog bild på dagens sista kund. Madde var tillbaka för återbesök nr.1. Naglarna hade suttit superbra på henne, men var en aning långa nu. :-) Man ser verkligen hur mycket en nagel växer när man har material. I vanliga fall hinner nageln nötas av och det märks inte så mycket när den växer. Men med stärkande material ser man vecka för vecka hur långa de blir.

Iaf. Det fick bli franskt med glitterrand i silver idag. Klassiskt och samtidigt lite glitter. Najs. Så får vi se vad hon vågar sej på nästa gång. :-)
Jag är så glad och tacksam för alla kunder jag har. Som är så snälla och säger så fina saker till vänner och folk som frågar över deras naglar. Det värmer när jag får höra från nya kunder vad mycket fina ord de sagt om mej och mitt jobb. Jag älskar mitt jobb och då blir man så glad när man får höra hur mycket mitt jobb uppskattas. Tack snälla ni!

/Linda, Nail Art Studio.

Fullt upp hela tiden...

Jag hinner inte riktigt med mej känner jag. Tiden bara rusar förbi. Igår var det meningen att jag skulle lägga upp bilder på en ny kund jag hade. Och även en till ny på em. Men den kunden tog jag bara förebild på. Så puckat. :-) Första kunden var jag dock duktig och dokumenterade.

Det är verkligen inte konstigt att kunderna ler när det är klart. :-) Kolla skillnaden!!!

Före: förberedd för förlängning.


Och efter:

Det var alltså gårdagens bilder.

Idag gjorde jag detta:
Fransk med paljetter och strass.


Också den väldigt omtyckta nya designen, i rosa denna gång.

Den är verkligen snygg i alla färger jag testat.Det är så kul att ni är rätt många som hittat hit nu. Tyvärr lite för få kommentarer tycker jag. :-)

/Linda, Nail Art Studio.

I´m back!

Japp, nu är jag tillbaka. Fyra dagar borta från jobb, med helg inräknat. Det hör inte till vanligheterna här inte. Men jisses så trevigt det var i Stockholm med Marjut. Lugnt å skönt. Äta när man vill, gå dit man vill, sova när man vill, sova hur länge man vill. Och fullkommligt bara vara sej själv. Tack Marjut för en väldigt trevlig personalresa. Synd bara på snörpligt slut för din del.

Idag har jag gjort rosa naglar, igen. :-) Men jag fick även lägga på lite paljetter denna gång. Men tyvärr är det så att när man tar bilder med en vanlig kompaktkamera är det väldigt svårt att få fram den riktiga färgen och paljettreflektionerna. men jag gjorde ett försök och hoppas att ni kan föreställa er hur det ser ut när handen rör sig. :-)


Man ser att det blänker till på vissa ställen. Och i verkligheten blänker det hela tiden. På olika ställen beroende av vart ljuset ligger på. Snyggt!

Jag hann göra min ena hand idag också. Så just nu har jag en av varje. En gammal i guld/bronz också den nya fördagen. Jag använde mig av en färg jag aldrig trodde skulle hamna på mina naglar. Men nu när jag köpt in så mycket roligt kunde jag inte motstå längre.


Tadaa!!!

Och åter igen är det lite missvisande färg. Den är något ljusare i verkligheten. Och jag har tagit bilden under en kristallkrona, så det är lite många ljuskällor från olika håll. Men ni ser iaf design och så. Jag är NÖJD!
I morrn blir det till att snickra ihop min högra hand. Bara det gör mej lite svettig. Gillar inte att behöva arbeta med vänstern. Men vad gör man inte. :-) Inte så att jag har något val heller.

/Linda, Nail Art Studio

Jag har haft "långhelg".

I å med mässan blev det en s.k. "långhelg" för mig. Jag har inte tagit en enda bild heller. Men kände ändå att jag ville visa att jag lever och att jag inte glömt bloggen. :-) Nu är det snart en ny vecka och jag hoppas att jag kommer få möjlighet att lägga ut lite nytt å fräscht.

So long

/Linda, Nail Art Studio.

Det där med hemmabygge...

Det här inlägget skriver jag endast för att upplysa om vilka risker man tar genom att gå och fixa sina naglar hos en outbildad nagelskulptris/nagelteknolog.
Det är inget som säger att det är så här det blir, MEN det föreligger en höre risk.
På en utbildning får man inte bara lära sig att skulptera i gel, utan även allt inom hygien, handens anatomi och div. nagelsjukdomar.

Jag vet att det finns sidor som säljer allt inom nagelvård till vanliga privatpersoner utan utbildning och jag vet att det används flitigt till höger och vänster. Därför vill jag med detta inlägg påvisa vad som efter en tid kan ske. Jag har inte bara en gång stött på detta "problem". Jag skriver inte för att hoppa på de som "bygger" hemma, utan enbart som upplysning till de som utan vetskap väljer det billigare alternativet och går hem till någon hemmafixare.
Jag försöker heller inte fiska efter nya kunder, men med en gedigen utbildning och många års erfarenhet vill jag att så få som möjligt ska få erfara denna smärtsamma upplevelse, p.g.a. okunnighet inom ämnet.

Jag anser också att det skulle vara olagligt att sälja dessa produkter på nätet till odiplomerade kunder. Där ligger det största problemet.

Med detta inlägg hoppas jag att jag heller inte stött mej med någon "hemmabyggare".

Känsliga tittare bör ej studera dessa bilder.
De är tagna av mig, och det är dessutom en tjej som valde att gå till salong, men hade oturen att få en outbildad "nagelteknolog". Utan kundens vetskap.

Naglarna har börjat släppa från nagelbädden p.g.a. felbehandling. Även en närstående infektion på g.

Helt nedfilad till naglbädden.


Ja, ni ser ju själva.

Trasigt, varigt, sönderfilat nageband. AJ!/Linda, Nail Art Studio.


Tisdag 110118

Jag känner att jag är ltie dålig på att skriva och berätta. Lägger mest bara upp en massa bilder. Men samtidigt är det ju bilder man vill se. Eller?
Jag vet ju att ni är ganskaså många som är in och läser varje dag. Men jag får inte så mycket kommentarer. Så, jag gör ett försök och frågar om det är något särskilt ni vill att jag visar er. Är det något speciellt ni undrar?
Det är bara att fråga på.

Jag fortsätter på samma sätt tills jag får veta om ni vill något annat. Idag kom de här naglarna tillbaka.

En liten flisa har gått från lillfingernageln. Men det fixade jag till med nytt material idag. Och jag fick lite fria händer och valde då grönt. Fading ville hon ha. Men jag la på lite paljetter också. Kul med lite nya färger.


Också en liten närbild. Jag tycker att det blev super.


När nästa kund kom meddelande hon att jag fick göra som jag ville. Vi pratade bara ihop oss lite om färgvalet, men tidigare hade hon nämnt lila. Jag tycker nog att dessa naglar är de läckraste jag gjort sedan min utbildning -04.
Vad tycker ni?
Glitter, snäckskal, små pärlor, rhinestones. Det bara kan inte blir för mycket. :-)


/Linda, Nail Art Studio.

Det var ju det där med kameran.

Alltså, nu har jag gjort det igen. :-( Glömt ta bilder!

I morse hade jag en kund med franskt och glittershimmer över som bytte till glittertippar. Den rosa från inlägget nedan. Nu är det nästan bara ljust som gäller märker jag.

Sen hade jag en klassisk fransk, inte heller då var minnet med mej. Jag är helt sanslöst glömsk. MEN, nu har jag precis gjort en riktigt läcker nagel. A ville ha som jag fast i blått. Så då blev det så. Kolla så läckert.


Gjorde lite snett glitter, små paljetter, och silvriga små kulor upp en bir på nagelbädden. Det är så roligt att få skapa dessa så konstverk. I love my job!
/Linda, Nail Art Studio.

Formex!

Jag och Marjut ska åka på Formex mässan. Det ska bli så kul. Vi ska lukta på alla Yankee Candles som finns. Får nog ta med oss en påse kaffebönor, utifall de inte har. :-)
Sen finns det nog en hel del annat att vila ögonen på också. Vi fick en inbjudan och tänkte att:
- Wtf, klart vi åker. Personalresa. :-) Istället för de julbord man brukar gå på som företagare. Dock inte jag, men ändå. ;-)Så, på Torsdag och Fredag nästa vecka är jag inte på plats och kan inte erbjuda tider. Men Mån-Ons. jobbar jag. Behöver ni en tid så finns det på Mån och Tis. Bara att ringa. 073-546 90 50.
Och jag svarar även på helger. Om inte så ringer jag upp.

/Linda, Nail Art Studio.

Minne som en guldfisk, jag?

Men inte har väl jag minne som en guldfisk?
Glömma ta kort, nej men icke. Sånt gör jag aldrig. ;-)
Idag kom jag ihåg det när jag gjorde sista kunden. Så jag har iaf ett kort att bjuda på. Hon ville ha ljusrosa. Tror att det är fler som längtar efter våren. Dessutom kom hon hem från en tre veckors Thailandsresa igår kväll. Och återigen, NEJ, jag är INTE AVUNDSJUK! ALLS! ;-)
Visade det rosa glittret jag gjorde igår och det gillade hon. Och kolla så snyggt det blev./Linda, Nail Art Studio.

Vilken dag!

Fullt ös, medvetslös. Så skulle man kunna sammanfatta min dag. Men innan jag hamnar där ska jag försöka mej på att visa dagen i bilder. Iaf min arbetsdag.

Dagens första kund kom kl.8. Hon gjorde ett nytt set förlängning. Skulle iväg på gala och ville vara fin. Klassiska franska med paljetter på ringfingrarna.


Sen kom dessa tillbaka, minns ni dom?
De här naglarna får slita ont, då hon jobbar i varuhus och öppnar en hel del kartonger m.m.

Idag bytte vi färg, men behöll designen på glittret. Sen bytte vi flakes mor stripes också.


Japp, här tog jag lunch. Sorterade lite godbitar som  kom med posten.


Och tog hand om dagens tredje kund. Klassiskt franska.


K var sista kunden idag. Hon kom tillbaka med julglittriga fading naglar.

men gick med härligt ljusrosa. Nästan så man längtar efter våren. :-)


På torsdag förmiddag har jag tid om det är någon som vill fixa till helhetsintrycket. Passa på att unna dej något riktigt snyggt!

/Linda, Nail Art Studio.


Lyktor på fot med votivljus/samplers.

Idag hade jag ingen kamera med mej. :-(
Men jag har iaf två kort att visa er. Det första är på de höga ljuslyktorna som vi har med Ocean Blossom votiv/sampler ljus i. Dessa tände jag igår vid middagstid och eldade hela kvällen. De blev helt genomskinliga innan de släcktes för kvällen.

Idag tände jag dom igen och för någon timme sedan såg de ut så här.


Det är ca. 15 timmars brinntid, så man kan elda dom ganska många kvällar. Och när de brunnit ut vill man gärna byta doft. Alltid kul att variera sej. Och jag lovar er att det doftar ljuvligt här hemma nu.

/Linda, Nail Art Studio.

Eftermiddagen i bilder.

Idag kom A & A igen. Bästa vänner. :-)
Tog bild när jag tagit ner de första. Minne som en guldfisk, då kommer man ihåg för sent. Men ändå. Såhär såg de ut fast längre när hon kom.

Och idag ville hon ha rosa igen. Glitter och flakes.

Sen A nr.2. Hon som brukar klösa på naglarna. Jätteduktig är hon. Lägger en lite täckande gel för att förlänga nagelbädden något.
Idag blev det vitt med en glitterrand.

Också en liten bäst friends bild. :-) Ni är underbara, brudar!


/Linda, Nail Art Studio

Fredag 110107

Idag hade jag en ny kund, som kom med gel från en annan. Hon hade sett min blogg och tyckte om det jag gör. Så idag blev det fading + att jag la på lite paljetter också. Syns inte så bra på bild, men det blev riktigt läckert.

Denna bild blev lite oskarp, men jag tror att det syns ganska bra iaf.


Jag förlänger naglar med mall. En helt annan sak än tippar. Känslan blir mer äkta och man får gel hela vägen, från nagelband och hela vägen ut. Alltså, ingen limkant uppe på nageln. De som haft tippar och provar mall tycker att det är som natt och dag. Och vill bara ha mallade naglar.

Så, boka in en tid och fixa snygga naglar. Glitter i de flesta färger har jag, och även en hel del färgad gel, paljetter, små färgade kulor, flakes, stripes, you name it!


/Linda, Nail Art Studio

Nageltider!

Då det är hård åtgång och hög efterfrågan på nageltider tänkte jag att kan kan tala om vilka tider som finns. Denna vecka är fullbokad, men nästa vecka finns det tider för nya set på Måndag 10/1 på morgonen och på Tors. 13/1 efter lunch. Återbesökstider även dessa tider och Tis. 11/1 kl. 10.00 och Ons. 12/1 kl.12.30. Även en morgontid på tors. 13/1 kl. 8.00 finns.

Bara att ringa om ni vill ha en tid. 073-546 90 50. Svarar även på helger och röda dagar. Om inte så ringer jag tillbaka.

/Linda, Nail Art Studio

Trettondagsafton idag.

Folk jobbar visst halvdag idag. Hade jag missat. :-)
Jag jobbar iaf som valigt ja.
Idag har jag gjort en förlängning på Madde. Vi satte lite paljetter på ena ringfingret också.


I morrn är jag ledig, men på Fredag kör jag på som vanligt. Finns en förmiddags tid kvar om någon är intresserad av att fixa lite snygga naglar. Kan ju aldrig vara fel!

Tillägg: Tiden på Fredag är tagen, men till veckan finns det fler.

/Linda, Nail Art Studio

Ny förlängning idag.

När hon kom såg hennes naglar ut så här.


Och när hon gick hade hon fina franska naglar med en liten rosa blomma.
Idag kom även den missade doften från Yankee Candle. Black Cherry. Mumma!

/Linda, Nail Art Studio

Mera Yankee Candle!!!

Nu har vi fått in mera Yankee Candles. Fler dofter. Och vi fick även en extra doft p.g.a. miss i deras packning. Tur att den doftar ljuvligt, så jag slipper skicka tillbaka den. Jag eldar den för fullt nu. Cranberry Chutney heter den.
De vi tog hem nu finns i samplers/votivljus och vaxkakor, som eldas i aromalampa. Även en modell av lampa finns hemma. En till är på väg, men var tyvärr restad. Även dofterna clean cotton och sweet strawberry finns i vaxkaka nu.

Slänger upp lite bilder på ljus/vax hyllorna.

French Vanilla
Ocean Blossom
Clean Cotton
Cranberry Chutney
Sweet Strawberry
Sparkling Lemon
Cherry Blossom

Kom in och dofta/njut!

/Linda, Nail Art Studio

Nytt år, nya möjligheter!

Och detta år är möjligheternas år. För det har jag bestämt. :-)
I år ska jag öka mina arbetstimmar och dekorera mera. Det är mitt mål. Jag har på känn att jag kommer lyckas.

Nu har jag även fått hem alla glitter jag beställt och även 24st färgade geléer. Najs!
Ska försöka få tid till en bild på det i morrn. Blev lite stressigt idag, så jag hann bara med en bild. Och jag har använt en ny glitterfärg + lite silver. Riktigt snygg färg.
/Linda, Nail Art Studio

RSS 2.0